Botox – Totem i Tabu

Sve više ljudi se odlučuje da svoj look “popravi” kod estetskih hirurga i dermatologa, ali je malo onih koji o tome govore i to priznaju. Čak i evidentno promenjena lica, kompletno različitih ličnih opisa u odnosu na prethodnu godinu u izjavama svoj drugojačiji izgled vole da pripišu “novoj dijeti” ili “baš sam se odmorila i naspavala”.

Srećo, nisi. Boli su te nema gde nisu, izlivali hijaluron u jagodice, lomili nos pa pravili novi, nadogradili ti kosu i stavili trepavice. Onda su ti preradili usta i na kraju si završila na liposukciji. I onda je majstor svetla još morao da bude vrednica i da se sve to lepo namesti.

Iako neke estetske hirurge ubrajam u poznanike i drugare, nikad se nisam osmelila ni da pomislim a kamoli da se upustim u avanturu zvanu “ubadanje”. Naravno, mislila sam da će baš meni sve da se iskomplikuje, da ću baš ja biti ta koja će na kraju da izgleda kao bastard Meg Rajan i Lare Flin Bojl, da ću da se “zaledim”, jagodice će da mi uđu u oči i sve te neke stvari…

Ali ne lezi vraže. Odem kod poznanice koja je “liderka u regionu” za pitanja estetike, nekako se opustim i dozvolim joj da me, da prostite, ubode.

Kvrcne ona mene, jes da malo boli, stignem kući sva u euforiji, dođe muž sa posla, gleda me i ništa. Odem kod majke, ništa. Niko ništa. Jedino ja vidim drastičnu razliku, jer nema te jedne grozne duboke bore ali ni muž, ni prijatelji, ni majka niko nije konstatovao. Upravo ono što mi je bilo potrebno – da se starenje malkice pauzira, a da ja izgledam potpuno isto i pre i posle.

Ništa se nije promenilo u mom životu, nisam dobila poremećaj u mozgu, niti sam se deformisala ni paralizovala.

Ako imate mali problem, rešavajte ga na vreme ili dostojanstveno starite. Mene čisto zabole da starim dostojanstveno, ja hoću da starim kao Džoan Kolins. Stvar je izbora (iz bora:) ali ako hoćete da se sređujete vannastavno onda počnite na vreme i kod proverenih lekara.

Foto: Džoan Kolins (83), snimljena prošle godine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s