Da li je Creme De La Mer samo Nivea za snobove?

Ne, ne, ne i ne.

Ovde bih mogla da završim post jer sam toliko puta čula tvrdnju kako su tekstura i miris Creme De La Mer (u daljem tekstu CDLM) “isti kao plava Nivea” ali sam više puta u životu čula i komplimente kako imam lepu kožu lica. Opet dolazimo do situacije “dva ovna na brvnu”…Sa jedne strane su oni koji kažu da bi moja koža (zbog pristojne genetike) izgledala fino i da sam ceo život mazala Niveu, a sa druge strane sam ja koja tvrdim da je Creme De La Mer kriva za to što mi je lice i dalje mekano, bebeće i elastično.

Ne možemo da znamo šta bi bilo kad bi bilo, ali od kako je La Mer ušla u moje kupatilo pre petnaestak godina bila je i ostala nezamenjiv sastojak nege. “Varala” sam CDLM sa drugima, (sa kim i kako vatreno, o tome drugom prilikom) ali njoj sam se uvek vraćala ponovo 🙂

Ovo je krema za normalnu kožu, neproblematičnu a njeni efekti su vidljivi na duge staze. Osnovno što primetite posle prvih šest meseci korišćenja je kako nekako sijate i delujete manje umorno. La Mer u osnovnoj formuli je masna, treba joj vremena da upije ali je ujedno i odlična podloga za tečni puder, ili prajmer, ako ga koristite.

Utvrdili smo – CDLM je maraton. To nije instant rešenje koje će vam popraviti godine sunčanja bez faktora. Takođe, ona ne usporava starenje niti utiče na bore. Dakle, gravitacija će učiniti svoje a preporuka je da, ako ste u mogućnosti, CDLM počnete da koristite što pre.

Cena može da odbije, 130 eura za 30ml nije malo, ali ako imate kožu koja prosečno upija ova gramaža će vam trajati oko četiri-pet meseci (stavljamo je za dan, o tome šta radimo uveče u drugom postu).

Ostali proizvodi kuće La Mer: mnoge sam isprobala i koristila ali je osnovna krema ponajbolja jer je jedini originalni proizvod koji je kreirao Dr. Max Huber. Ipak, mogu da preporučim i The Regenerating Serum koji je stvarno jedan od boljih anti-age seruma i super dodatak “za one koji su se kasnije uključili” u svet negovanja lica. Postoji i novija formula osnovne kreme, tzv. Soft Cream ali je skroz bez veze, kao i Gel Cream (nju nisam ni probala jer se ježim bilo čega gelastog i ne prija mi za lice).

Info o cenama: najjeftiniji La Mer štand je na aerodromu u Antaliji, dosta povoljno se može naći i u Kijevu a među najskupljima su Švajcarska i Amerika. Ipak, po američkim aerodromima 30ml može da se pazari za 155 dolara, što je sad kad je euro-dolar odnos 1/1 zapravo previše.

Kupiti veću (60ml) u bilo kojoj EU zemlji i uzeti PDV je najbolji value for money.

2 thoughts on “Da li je Creme De La Mer samo Nivea za snobove?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s