Doroslovac losion – čudo iz apoteke!

Pokušala sam da pronađem ime lekara po kome je nazvan losion Doroslovac (što je pretpostavljam prezime, a možda i lupetam…?) Ako neko zna neka dojavi, pa da odamo dužno kozmetičko poštovanje ovom čoveku.

Anyway, losion koji se može kupiti u svakoj apoteci treba da bude u prvom timu vašeg bjuti ormarića. Veoma je jak, deluje kao da na lice stavljate čist alkohol što maltene i jeste tačno – 70% alkohola, 10 mg salicilne kiseline ali i kamilica koja deluje antiinflamatorno.

Ime “Doroslovac” je zapravo sinonim za losion koji možete videti na gornjoj fotki a prodaje se u svim radnjama Apotekarske ustanove Beograd i košta oko 250 dinara.

Čemu tačno služi ako se ne borite sa tzv. “mladalačkim aknama” ili masnom kožom? Da li da ga uopšte kupujete i čemu to ako imate normalnu/meštovitu kožu?

Ovako – svaka večernja rutina vam je otprilike slična, posle skidanja šminke stavićete kremu i toeto. Ali, jednom nedeljno zakažite sebi apgrejd, spa-varijantu čišćenja kože pred spavanje: stavite masku (o prirodnim i kozmetičkim maskama kasnije) ili uradite jači piling a barem dva puta nedeljno kožu očistite i Doroslovcem. Intenzivno čišćenje otvara pore, pojačava efekat kreme i generalno dobro je za lice.

U slučaju da imate perode kad svako veče stavljate jaku šminku, Doroslovac može bez većih problema da se koristi i na svakodnevnoj bazi. Tek kad njega stavite na tufer i prođete po licu shvatite koliko zapravo ništa niste skinuli uobičajenim metodama.

Neka skandinavska manekenka je pričala kako je preuzela metodu svoje babe koja je jednom nedeljno na vaticu stavljala limun i njime dodatno dezinfikovala kožu lica i dekoltea. E, pa Doroslovac je domaći spin-off ove metode, mada i limun zaista lepo posluži i možete da eksperimentišete.

(Kad smo kod limuna – nikako na kosu, pustite seoska budaljenja, samo će da vam se isuši, ali na facu svakako. Takođe, limun kupujte organic,  pogotovo ako ga pijete. Postoji ogromna razlika u metalnom ukusu onog regularnog i blagom ukusu organic varijante. Sve ostalo organic ne propagiram niti me interesuje).

2 thoughts on “Doroslovac losion – čudo iz apoteke!

 1. Doroslovac losion je napravio dr Milan Doroslovac. Prvu primenu je našao u kozmetickom salonu njegove zene Bebe u Milosa Pocerca ranih ’50ih godina proslog veka, kao i vrsta krema za lice, opet iz kuhinjice dr Milana.
  Moja pokojna majka Stana Gromiko je zanat kod njega izucila u salonu kao ucenica od ’53-’57 i u istom radila do otvaranja svog salona ’67. Sva tadasnja “elita” je svih tih decenija posecivala tada cudesni salon Bebe Doroslovac, iskljucivo poverivavsi svoje lice samo jednoj osobi-mojoj majci, praksa koja se nastavila sve do sankcija 90ih u majcinom salonu, kada je ovaj vid lečenja za mnoge zene postao nepriustivi luksuz
  Inace, majka je jedina osoba kojoj je pokojni doktor u najsitnije detalje poklonio sve recepture na njenom odlasku od Bebe
  Doroslovac losion u apotekama je 90% tog cuvenog rucno radjenog losiona, kreme nikada nije dao da se komercijalizuju
  Mogu da se nabave u krugu nase porodice, a to znaju zene koje decenijama u njima ljubomorno uzibaju

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s