Crveni karmin i adrenalin

Odjednom, stojite ispred police na kojoj su mat, sjajni, tečni, kremastiji, manje kremasti, a svi nekako crveni. I svi isti. Možda ne baš identični, ali jako slični. Taj raf nije ni u Liliju ni u nekoj parfimeriji u inostranstvu i ovo nije film “Napad klonova”. Polica se nalazi u vašem kupatilu i ponekad se i same prenerazite…Ako volite karmine sigurno posedujete barem dvadeset skoro istih. Ruž je lako kupiti, jedan je od najjeftinijih kozmetičkih proizvoda a još lakše je zaboraviti da ga imamo. Zašto kao ludi hrčci tovarimo zalihe koje nećemo potrošiti za života? Ovo je pitanje za psihologe, a za potrebe ovog teksta prebrojala sam svoje crvene karmine – imam ih tačno 28 (uključujući i one koje sam uzela duplo ili troduplo kad je neka boja koja mi se dopada na sniženju). Ovde ne računam razne nijanse deep berry koje malo obazrivije biram, ali mi oni najbolje stoje. (Omiljena boja u istoriji planete je baš tako zagasito malinasta MAC Blood Red (specijalna edicija Dsquared2) iz 2009. Hajde da odamo dužno poštovanje ovoj neponovljivoj pojavi na make-up nebu!

mac-blood-red-closeup

No, vratimo se glavnoj temi – crvenoj boji na usnama. Kako je odabrati? Da li će nam zubi izgledati belje ili žuće? Da li boju uklapati sa desnima, što je kako kažu jedna od sigurnijih formula prilikom kupovine…?

Aleksandra Šulman, odlazeća urednica britanskog Voga je proteklog meseca probala čak 60 različitih nijansi crvene i ovde su njeni utisci (inače, Šulman ne voli i ne nosi jake ruževe pa je ovo bio svojevrstan eksperiment).

Pre nego što vam prikažem i odličan tutorijal za nanošenje i postojanost, predložiću par boja i brendova koje koristim i mislim da mogu da odgovaraju svačijem ukusu i budžetu…Najcrvenija crvena koju imam je F-Bomb – Urban Decay i jako se teško uklapa jer deluje kao semafor, sa druge strane je večita zagonetka – zašto dušmani ukinuše Dior Serum de Rouge boju 840 najjebačkiju zagasito crvenu ikad. U mnogim tekstovima ćete naići na priče o tome da je esencijalno imati malu četku za nanošenje karmina (jeste, važno je ako izlazite uveče i želite da sve bude tip-top). Spominje se i olovka za usta, a ona je dobar sluga ali loš gospodar – ni pretamna ni presvetla, ni mnogo debela ni previše tanka, ne treba da se vidi a bogami ne sme ni da se ne vidi. Ludilo mozga. Ako ste starterka, odaberite Cherry nijansu MAC jer je to sigurica.

Najpostojaniji: Max Factor – Lipfinity, Radiant Red za dan ili Infinite Ruby za veče

Najlepša tamno crvena: Maybelline – Superstay, Radiant Ruby

Najbolji klasičan karmin: Tom Ford, Cherry Lush

Ruž za koji me svi pitaju “a koja je to boja?”: Burberry Kisses, Military Red

Superiorna karmin-olovka i kick ass nijansa: Lipstick Queen, Thriller

Najhajpovaniji a ništa spec: MAC, Ruby Woo

This slideshow requires JavaScript.

A sad kad smo shvatili sve o bojama, da se vratimo praktičnim stvarima…

Beauty urednici otkrivaju svoje favorite ali i tajne – kako da vam karmin ne ostane na zubima i slično, sve u tekstu koji je objavio Coveteur.

Lisa Eldrige ima efikasan sistem apliciranja i blagog uvećavanja usta, a sve bez filera posle kojih možete da izgledate kao majmunovo dupe:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s