Kako sam provela letnji raspust

Početak septembra, vreme za školski sastav na temu letnjih ferija. Nećemo govoriti o ličnim impresijama i emotivnim doživljajima već o kozmetičkim proizvodima koji će nam pomoći da preživimo post-apokalipsu a to je jedno od najtoplijih leta u novijoj istoriji.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Predložiću i proizvode i metode koje mogu da vas regenerišu ako ste se previše pržili na suncu i potapali kosu u slanu vodu bez ikakve zaštite nežne dlake.

Pa da krenemo od najproblematičnijeg a to je..

Izakana kosa – Griva je delovala fenomenalno na plaži, wet look, messy hair, čak ste i prespavale koju noć “au naturel”. Povratak u grad donosi noćnu moru, jer život nije Insta-filter: lokne su se droćnule, vlas puca, sve deluje “metlasto”. Pravac – frizer. Odsecite što više, to bolje. Ako ste ljubiteljke keratina, ovo je dobro vreme jer više nema svakodnevnog potapanja glave i keratin će biti postojaniji. U slučaju da ne možete da se odreknete svoje dužine, imam breaking news: kosa raste! Čudo koje imate na glavi se neće pretvoriti u Žizel, osim ako se ne odseče i ne poraste novo. Kraća kosa je i dobra opcija u slučaju da hoćemo da eksperimentišemo sa novom bojom. Zato je frizer ovih dana vaš najbolji drug (preporuke za frizere u Beogradu i Podgorici dajem u DM, pitajte slobodno: od farbanja i pramenova,  od Olaplex do umetaka i keratina).

Hot body – Ako nismo pazile na času sredinom juna, koža je danas suvlja i potreban je hitan oporavak.  I opet formula je “masno što masnije” ( redovni omaž pesmi “Glasno, glasnije”, bend Osmi Putnik, frontmen Gibboni aka Libar). Kako se zamastiti i regenerisati? U vreme sankcija sam od šanera kupovala Biotherm mleko za telo sa mirisom breskve, a šaner XY je redovno komentarisao “A pa znaš ti šta valja, to mi traže i ove profi prostitutke kad radim po Nemačkoj”. Onda mi se telo zasitilo nekog konzervansa u tom Biotermu, dobila sam ekcem i prebacila se na The Body Shop body butters. Na žalost, The Body Shop nema svoju ispostavu u regionu, ali uvek možete da zamolite nekog da vam donese iz Mađarske, Austrije itd. PS: Postoji omalena Body Shop ispostava na beogradskom aerodromu, ipak izbor je sužen a cene paprene. Ukoliko želite da probate da li odgovara, predlažemo da uzmete putno pakovanje od 50ml, cena je oko 7 eur. Ovi “puteri” su dovoljno masni i regenerišu kožu a sa druge strane fenomenalno mirišu. U slučaju da ste već “navučene” na proizvod, onda se potrudite da uhvatite sniženja posle zimskih praznika, u Evropi i SAD se puteri mogu naći i za po 5 USD/EUR za 250ml pogotovo kad su u pitanju tzv. “sezonski” mirisi.  

Druga opcija je Kiehl Creme De Corps, naručuje se online, i stvarno radi momentalni fix kad je u pitanju suva koža. Ipak, ne miriše bog zna kako. To je kultni proizvod brenda Kiehl i ponekad rade humanitarne kolaboracije sa umetnicima, pa sam ja tako vlasnica pakovanja koje je dizajnirao Jeff Koons – posle upotrebljenog losiona ostalo je da mi služi kao saksija. Red Alert: pazite kad se namažete posle tuširanja,  sačekajte da se dobro ututka jer ako se zbrzate ostaju fleke po odeći. Na trećem mestu je Almond Supple Skin Oil – L Occitane. Divno miriše, koža ga maestralno upija, veoma je seksi, ali je preskupo i brzo se potroši. Fun fact: nikad nije na rasprodaji. U slučaju da se odlučite za ovaj vid regeneracije, upozorila sam – lako se navući a teško skinuti sa ovog badema.

Faca – U odnosu na to koliko ste uprskale (stavljale faktor ili ga zaboravljale) ali i na budžet i buđelar, evo šta sve može da pomogne…

a) Lice spženo, budžet mali: Waitrose Baby Bottom Butter, cena oko 5 eura za 125 ml (odmah na ovaj sajt ili na Ebay u nabavku). Zaista genijalan proizvod koji može da se koristi za bilo šta – hajp od pre par godina je totalno realan.

b) Lice sprženo, budžet veći: Embryolisse Creme Concentre, može da se nađe online ovde Isplati se uzeti veće pakovanje, 75 ml košta oko 25 eura.

c) Lice sprženo, budžet još veći: Eight Hour Cream, Elizabeth Arden – znamo da smrdi kao sam đavo, koristite noću i izvinjavajte se onima sa kojima spavate (muškarci, žene, mačke, psi). Ako se ne varam, u Srbiji može da se nađe u Sephora parfimeriji.

d) Lice sprženo, budžet neograničen: Jao. Nedavno sam u Austriji otkrila brend Valmont, divna prodavačica poreklom iz BIH mi je natrpala semplove u kesu. I sve je stvarno Wow. Čula sam za njihovu famoznu masku Prime Renewing Pack, a sada sam otkrila i specijalnu kremu za oštećenu i isušenu kožu Prime Regenera II. Cena je potresna, ali samo da kažem kako moj sempl od 5ml traje skoro deset dana, a stavljam ga svako veče. Ovo je krema koju ćete imati godinama, pa ako ste u kešu, blago vama, odmah u Austriju i to u parfimeriju Nagele & Strubell (ne zaboravite PDV!).

e) Lice nije sprženo: Nastavite sa negom, sve po starom, odličan 5+

Stopala – Godinama izbegavam pedikir tako što prilikom svakog tuširanja (dakle, svakodnevno) uradim piling stopala vrlo granulastim pilingom (u Lilly se vratio redizajnirani Velnea piling, jeftin, jak i odličan). U salonu mi samo oblikuju i namažu nokte i pohvale me kako su mi pete fine i meke. Fora sa ovim je da se kombinuje pilingovanje i kamen za pete, ali oprezno sa kamenom, ponekad može da napravi više štete nego koristi. Posle toga se stopalo obloži sa DM Balea kremom sa 10% Uree ili ako idete na spavanje, Afrodita SOS Balzam za noge. Ovaj balzam je sama mast, treba jako da se utrlja a preporučujem da posle njega stopalo stavite u pamučne čarapice i tako prespavate (jeste, čarapice na 30C, ali za lepotu se gine, tako je govorila moja baba).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s