Zima našeg zadovoljstva

Now is the winter of our discontent
Made glorious summer by this sun of York;
And all the clouds that lour’d upon our house

In the deep bosom of the ocean buried.

W. Shakespeare – Richard III

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Niko normalan ne voli zimu, pa ni Gloster koji izgovara famozni monolog. On naravno nije mislio na to da li će ponovo morati da vadi kapute i čizme, da nosi stvari na hemijsko ako su bile previše u zadimljenim prostorijama i ostale trivijalnosti. U dvorcu Ričarda Trećeg je majku mu sve valjda bilo dovoljno provetreno.

(Anyway, digresija služi kako da ponovimo lektiru, tako i da jovo i nanovo zakukam nad time kako su mi mesta za izlaženje ponovo ograničena duvanskim dimom, i da se nadam konačnoj IMPLEMENTACIJI onih nekih usvojenih zakona o tome gde se i koliko puši. Mrzim cigarete, mrzim dim, dobijam migrene, smrdi mi kosa, odeća i koža i FUJ!!!!)

I šta sad? Da li promeniti kozmetičke rutine tokom zime? Apsolutno.

Časopisi i portali počinju da nas podsećaju na to još tokom leta, a evo mojih saveta i proizvoda koji mi se čine korisnim. Neki su novootkriveni, a preporučujem ih jer su se pokazali kao dobri:

1. Natura Siberica – Maska za lice -30C i Maska za vrat i dekolte

Ponosna sam tetka ekstremnog oblika rusofobije, i kad sam dobila savet za ovu kozmetiku nije mi bilo lako…Treba dati novac neprijatelju. Ali, za lepotu se gine i otišla sam u prodavnicu Natura Siberica na Bulevaru gde može da se nađe cela “paleta” njihovih proizvoda (Lilly i DM nude samo ponešto).

Ove dve maske nude efekat sličan onom kakav ima led ujutru. Cirkulacija se ubrzava i smanjuje se naduvenost. Obe morate držati u frižideru jer jedino tako i mogu da se koriste kako treba. Jednom nedeljno, bez obzira da li imamo “pojavljivanje” ili ne, 20 minuta sibirskog leda i voila: manje smo pijana Vesna Rivas a više zategnuta Moss, kad je trezna 🙂

2. So Bio Etic – Milky Miscelar Water

Kad mi je micelarna voda Bioderma bila pri kraju, otišla sam do apoteke po novu (na žalost ili na sreću stanujem blizu novog TC u Rajićevoj pa kad sam u Beogradu neprestano tumaram po Rajiću, apotekama i DM-u). Kad ono, u apoteci,  za manje para nam neka organik francuska firma nudi pola litre micelarne i to sa kozijim mlekom unutra.

(Ovce su za šišanje, moguće je da mleko nije ni prišlo kozi, ali šta sad).

Nisam se zeznula i investicija je bila opravdana. Da li je bolje ili gore od Bioderme? Čini mi se možda intenzivnije, ali sasvim sigurno ne i lošije. Ako mi se za mesec-dva na faci pojavi nešto čudno od te koze, javljam.

3. Nuxe – Reve de Miel – Lip Balm

Full-size sam dobila u sklopu neke promocije na sajtovima gde kupujem kozmetiku i ova “grožđana mast” je bila neotvorena i čekala je neko bolje vreme (pored paleta senki i karmina, balmovi za usta su ono čega ubedljivo najviše imam u kupatilu, pazarim jer je lepo pakovanje i tako se vuku godinama. Ali, kako stiže hladnije vreme treba se ZAMASTITI (ovo važi sa ruke, usne, telo, kosu, lice i sve). Reve de Miel je najmasnija stvar koju ćete probati (ako ne računamo trpeze na mrsnim slavama) i jako dobra da se namaže noću.

Pored glave a pred spavanje neka vazda budu grožđana za usta i krema za ruke: ova navika će biti vidljiva kako godine prolaze a zahvalićete mi se naknadno:)

4. Sephora – Coconut Water Cleansing Wipes

Retko zalazim u Seforu jer je daleko od grada. Tek povremeno kad odem u bioskop  proverim šta ima novo, a i onda me NEKO nervozno čeka pa nemam vremena da se posvetim. To je razlog zašto sam verna parfimeriji Glamour na početku Kneza, uđem tamo maltene u gaćama, znaju me, šminkam se, isprobavam, daju mi popuste i dobri su prema meni. Postali smo PORODICA :))))

Htela sam da nađem nove maramice za skidanje šminke jer sam osetila da mi one iz DM malo suše kožu. Našla sam ove u Sefori koje su skuplje od DM ali dovoljno i bolje. Idealne za zimsko vreme i velike da sa jednom može da se pokupi i maltene scenska šminka kojoj se povremeno podvrgavam pa idem da pravim scene:)

5. Hada Labo Tokyo – Lotion No.1

Već duže traje fama u vezi sa kozmetikom iz Koreje (Južne:) i generalno istočnjačkih zemalja. Nisam sigurna da mlečni ten koji karakteriše žene sa Istoka može da se postigne kozmetičkim proizvodima, ali zašto ne probati ponešto. Moja izbor je bio ovaj losion koji je zapravo ekstrakt hijaluronske kiseline, a ima sjajne preporuke na sajtu MakeUpAlley. 

Ovo je kozmetički Google – korisnice iz celog sveta ostavljaju iskrene komentare i reviews i sve je anonimno, iskreno i ništa nije sponzorisano.

U DM-u je Hada Labo trenutno na popustu i košta oko 1400 dinara.
Efekat: zateže kožu momentalno, ali preko njega mora da ide hranjiva krema.
Odlučila sam da ga stavljam na čelo i na vrat a u nekom od sledećih postova ću pisati da li je bilo sevapa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s