Noviteti: Analize, dijagnoze, preporuke

Ako koristite društvene mreže, verovatno znate da sam tokom poslednja dva meseca bila preokupirana novim projektom #MondoPop. Ovaj put sam ispred kamere, snimam dva – tri puta mesečno i tad na sebi imam “ratničke boje” – tešku šminku koja je samo za ove potrebe. Inače se trudim da se što manje šminkam kad ne moram, osim obaveznog korektora. U tome da izgledam normalno mi pomaže i nadogradnja trepavica koju radim u kontinuitetu dva meseca, odmorim mesec – pa tako vrtelo se sve u krug 🙂

Zbog projekta nisam skoro uopšte putovala (osim u CG) i obustavila sam ostale aktivnosti…Ipak u februaru sam bila u Beču i na aerodromu ošacovala novitete od kojih sam neke i pribavila (znate pravilo – u fri šopu je SVE najskuplje, i tamo samo isprobavamo!).

Evo šta čime sam zadovoljna, a šta se pokazalo kao whatever…

U Crnoj Gori se prodaje finski brend Lumene. Ovu micelarnu vodu sam uzela samo zbog dizajna (i okej cene), ali se ispostavilo da severnjaci ipak znaju šta rade – ne samo spolja, nego i iznutra 🙂

Lumene-Pure-Arctic-Miracle

Pisala sam ranije i da često uzmem Beauty Box od Lookfantastic.com što mi omogućava da se svakog meseca, a za 15 eura, upoznam sa 5-6 novih proizvoda. Neke poklonim, neke zadržim. Jedan od eureka! iz Boxa je Baked Balance-n-Brigten Foundation američkog brenda Laura Geller. To je vrsta pudera u kamenu koji “imitira” tečni i daje porcelanski “look”. Kao specijalac za operacije koje se tiču rasprodaja, nabasala sam na nekom sajtu na čitav Laura Geller set i to na “poniženju”, sve sam platila 20 eur. Senke su joj bez veze, prajmer “nothing to write home about” ali sve ostalo 5+.

unnamed-12

Dalje – This Works. Pretenciozno ime, ali stvarno RADI. Isto otkriće do kog sam došla preko sempla, ceo asortiman im je vrhunski. Trenutno koristim No Wrinkles noćnu kremu koja u sebi ima retinola, dnevna je jako dobra (komplet 2 X 15g. je bio 25 eur) a najdivniji su im “pomagači” za spavanje – sprej za jastuk kao i roler “Stress Check Sleep Aid” koji namažete ispod nosnica ili na žile-kucavice da bi se bolje uspavali. Naravno, uz to roknete i sedativ, seks, crnogorsku lozu ili sva tri zajedno  🙂

Screen Shot 2018-03-09 at 20.35.01

Kao što sam pomenula na početku, poslednji fri šop je bio u Beču a tamo sam probala dva jako dobra karmina – prvi je mat varijanta Lancome Juicy Shakers. Ovaj proizvod mi se u osnovnoj varijanti uopšte nije dopao jer je nestajao brže od grožđane masti. Sad su ga apgrejdovali a boja Kiss Me Cherie je odlična i postojana (na njihovom američkom sajtu možete videti kako izgleda uz svaku boju tena). Još uvek ga nemam, jer je još jedan crveni karmin u mom kupatilu zaista za Hag, mada oni ne primaju nove isporuke:)

mouth2slide4

Drugi je novi tečni ruž fantastičnih Lipstick Queen koji su prvenstveno orjentisani ka mlađoj Insta-publici, oni imaju Frog Prince zelene karmine koji se pretvaraju u roze, pa crne efekat šimer – čipka itd.

Lipstick-Queen-Black-Lace-Rabbit

Ovo je ekipa specijalizovana za ruževe i ja sam otkačila na seriju Famous Last Words i boju mesa, So Long. Odlična stvar!

Od proizvoda koje možemo da nađemo po gradu, bez čekanja poštara, dopada mi se dvokomponentna tečnost za skidanje šminke sa očiju od slovenačke Afrodite, Hedera Vita ulje za masažu – vanila, Natura Siberica krema za ruke (zimska) kao i anticelulit krema francuskog proizvođača ByPhasse. (Sve ovo sam našla đa u Lilly, đa u DM).

Za kraj, Lana mi je iz Pariza donela obe kreme za korekciju podočnjaka a o kojima sam pisala da želim probu (Origins i La Roche Posay). I ispalo je tako da su obe dobre jer spajaju anti-aging efekat sa prikrivanjem podočnjaka, ali ne kao korektor već kroz prelamanje svetlosti. Bolju ocenu zbog teksture dobija Pigmentclar La Roche.

unnamed-5

PS: Pitali li ste da li mi je Grow Gorgeous losion za kosu (iz prethodnog posta) nešto pomogao, iskreno – nemam pojma. Mislim da mi je kosa bolja ali to je kombinacija manje feniranja, Biotina koji uzimam kao suplement, Olaplexa koji mi ubacuju u farbu i generalno smanjenog silovanja kose – makar je češće držala u repu: Deda za babu, baba za repu 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s