The Ordinary, Fenty, korejske maske i sve novo što sam isprobala

 

This slideshow requires JavaScript.

Jesen nije došla u naš kraj, živelo nam globalno zagrevanje! Da pređem na stvar – pokupovala sam krš i lom novih bjuti sitnica, i hoću da podelim utiske. Na samom startu: mnogi smo se pitali da li je moguće da je kozmetika kao što je The Ordinary TOLIKO dobra? Ako ne znate priču, u pitanju je najjeftinija moguća inostrana kozmetika, prodaje se na raznim sajtovima (lookfantastic.com) a u pitanju su maltene medicinske bočice bazičnog dizajna. U jednom LF Beauty Box sam dobila sempl, koji me nije bacio u trans, mada je prajmer njihove matične kuće Deciem odličan. U dokolici, čitala sam neke kolumne iz oblasti dermatologije i novi trend je da se koža (kojoj je to dozvoljeno) masti što više pre nego što se nanese krema. I tako sam kupila The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane ulje, platila recimo 7 eura. Rezultati su genijalni i odmah vidljivi. Najbolje je da se nanese na lice i ujutru i uveče, pre kreme, veoma brzo upija. Pogledajte sajt i izbor, od manjih i većih procenata retinola, AHA i raznih ulja, ovo je neverovatna firma, mada je njihov vlasnik u nekom Insta-rantu pretio da će ih zatvoriti.
Koliko shvatam, sveti gral ovog brenda je proizvod za lice Buffet.

rdn-100pct-plant-derived-squalane-30ml

Sledeće na listi što me je oduševilo: pominjala sam Kiehl’s i njihov odličan over-night tretman. Na “avionskim kolicima” sam ponovo naletela na ovaj brend i pazarila kremu o kojoj svi pišu sve najlepše – Creamy Eye Treatment with Avocado. 30 ml. sam platila 30 eura i mislim da je ovo super cena za kremu koja je UBEDLJIVO NAJBOLJA KREMA ZA OČI KOJU SAM IKADA PROBALA (a imajte u vidu da sam probala SVE – od najjeftinijih do najskupljih). Po azijatskom principu lepote, ovo se ne utrljava nego utapkava, neće vam nestati podočnjaci (ali to leči samo spavanje i-ili fileri) i fenomenalno podnosi šminku koja se nanosi kasnije. Svaka čast Kilovci:)

599d41b4N1430e23d

U Rusiji sam se fokusirala na kozmetiku koja se prodaje samo tamo (glupo je otići negde pa kupovati stvari koje imaš i u Jasminu). Tako sam stigla do korejskih maski za jednokratnu upotrebu – možemo da ih nađemo i ovde ali to su one sa zekom i medom, pretežno za tinejdžerke. Zbog povoljne cene od 3 eura kupila sam par, a ona koja se pokazala zaista senzacionalno je WHEN Sheet Mask. Koliko vidim, ove maske nisu lake da se pribave i prodaju se tek na ponekom opskurnom sajtu. Ali, ako ste u Rusiji ima ih na kasi u parfimeriji koja se zove РИВ ГОШ:)

when-sheet-masks-special-package-1-of-1-2

Nisam bila hardkor fan brenda Lush pa tako “no love lost” kad su se zatvorili u Beogradu. Ipak, miris i ludačku boju njihovog vrišt-roze ROCKSTAR sapuna obožavam i uvek imam koji komad. Ono što nisam ISPRATILA:) je da su Lašovci počeli da proizvode i parfeme koji su kao artisan: jednostavne boce i neobične, teške note. Uđem, isprobam svih 20, stignem do jednog, umrem, dajte odmah, kaže nema, rasprodat, morate u drugi Lush. Bila sam u krizi, ali sam ga ipak našla i sad sam potpuno zaljubljena a ostali zadavljeni 🙂 Tank Battle je Bazooka žvaka i pačuli na jednom mestu, san snova! Cena je 27 eura za 30ml i mislim da je uniseks, ali moj muž ne podnosi da se parfimiše pa to nikada neću saznati…

hero_tank_battle_perfume_2017-4

Sa par hiljada dinara viška u džepu otišla sam u Seforu kada je pre par nedelja bilo 20% popusta na sve, sa idejom da kupim nešto što mi ne treba ali želim da imam. Izbor je pao na jedan proizvod Fenty (ako živite u pećini, to je firma naše mezimice Riane a Fenty je njeno prezime:). Ona je prošla test kod većine “uglednih” svetskih blogera i vlogera, moj izbor je bio Killawatt hajlajter. Postoji nekoliko varijacija, od one najrianastije:) a to je Throphy Wife do smirenijih. Nisam se odlučila za najumereniji, ipak je to RiRi, nego za baba-devojku nežnog tena što jesam, jedna srednja varijantica: MEAN MONEY/HU$TLA BABY (SOFT CHAMPAGNE SHEEN / SUPERCHARGED PEACHY CHAMPAGNE SHIMMER). Na popustu sam ga platila oko 3300 dinara, a utiske još uvek ne mogu da podelim jer čekam priliku da isprobam: ovo je jak hajlajter i namenjen je malo nenormalnijem večernjem izlasku od grica u lokalnom hipsterskom restoranu.

 

Kupila sam i nove karmine, neki su hot, drugi baš i not. Plus je ponovo dobio Maybelline sa savršenom paletom postojanih mat tečnih karmina (moje boje su puderasto roze 80 RULER i boja mesa 65 SEDUCTRESS). Trenutno na popustu u DM koštaju oko 700 dinara. Minus će otići Lorealovoj kolaboraciji sa Isabel Marant. Kao žrtva marketinga i opšteg debilizma, kupiću sve što je vezano za Marant, čak i od kako ona više ne upravlja svojim brendom. Tako i bi – nijansu Pigalle Western opisuju kao “starinsku boju, starinske mirisne note karmina koju je stavljala vaša mama”. Da, ali je starinska i tekstura koja je niti mat niti glossy i potpuno je mediokritetska. Sačuvaću samo zbog ambalaže i zato što je ovo mali deo modne istorije (to kažem sebi svaki put kad bacim pare:)

 

This slideshow requires JavaScript.

Na wish listu je promptno uletela apgrejdovana Chanel CC krema koja je san snova: isprobala sam je tokom Happy Day u Glamour parfimeriji kad je bila na 20% off. Ali, taj dan sam se nešto rasejala i na kraju nisam obavila akviziciju pa čekam naredni “nice price”. U čemu je fora: prvo, ima SPF 50 što je meni esencijalno. Drugo, boja je ultra prezicna za moj neutralni ali svetli ton, broj Beige 20 i nema šta da se meša i kombinuje. Treće, unutra su ubacili neku “murunga plum” od čega sav svetliš & blistaš. Čekam poniženje u Jasminu ili Glamuru, pa da zasijam punim sjajem:)

 

This slideshow requires JavaScript.

 

2 thoughts on “The Ordinary, Fenty, korejske maske i sve novo što sam isprobala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s