Glow Recipe – Maska od lubenice

Proizvod koji se neverovatno hvali u stranim medijima ovih dana je konačno stigao i na moju kupatilsku policu. Tijana je bila u USA a Glow Recipe može najlakše da se nađe u tamošnjoj Sefori. Maska ima 80ml i košta 45 USD. Evo mojih utisaka…

Pakovanje – bejzik ali božanstveno, sve je u znaku lubenice. Uz masku se dobija i mala špatula za nanošenje, a ambalaža deluje ozbiljno iako je od plastike.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Tekstura – želatinasta, gelasta, kao što Englezi kažu “goo”. Kao providni puding. Miriše carski i tu nema diskusije. Lubenica pršti na sve strane i prosto ne znaš da li da jedeš ili da mažeš:)

IMG_5822

Upotreba – maska može da se koristi na dva načina: kao noćna maska koja ujutru garantuje bebeću kožu ali i kao instant maska u debljem sloju, drži se desetak minuta a onda ispere. Zato je špatula korisna, jer se njom kontroliše količina. Po mojoj proceni, čak i čestim korišćenjem, ovaj proizvod može da traje pola godine.

Sastav – pored lubenice tu je i AHA (alfa-hidroksi kiselina) i hijaluronska kiselina, a na ambalaži se navodi kako je ovo zapravo piling maska (imajući u vidu da AHA uvek radi blagu ili manje blagu eksfolijaciju).

Rezultat:

Posle nanošenja učinilo mi se da je koža nedovoljno hidrirana ali vrlo vrlo meka. Ipak, tokom večeri nisam osetila da me neprijatno zateže i da licu nedostaje vlažnosti a to je vrlo čudno (inače noću kao bazu stavljam ulja, zato je ovo bilo veliko iznenađenje). Posle sat vremena sam imala utisak kao da više ništa nemam na licu i zamalo sam posegla za još nekim proizvodom jer sam mislila da ću se ujutru probuditi osušena:) Ipak, bila sam strpljiva, dala šansu i rezultat je bio veoma korektan.

Presuda:

Da li je ova maska/krema groundbreaking? Pa i ne baš. Kad se probudite nemate utisak da ste wow kao posle recimo stare formule Midnight Secret (Guerlain). Takođe, nije naznačeno koliko puta nedeljno može da se koristi a da ima efekta, mada imajući u vidu to da je krema blaga verovatno može svaku drugu noć. AHA je ovde u tragovima pa eksfolijacije gotovo i da nema (za to je apsolutni zakon Alpha-H Liquid Gold). Ukratko, ovo je dobar proizvod ali nisam sigurna da će mi postati deo obaveznog programa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s