Slike iz Amerike vol.1: Tatcha

Sephora u Americi je zaista poseban doživljaj ako imate dovoljno vremena ali i ako ste došli dobro organizovani. Ranije sam na tu stranu odlazila poslom ili sa dragim osobama koje nisu želele da satima džodže ispred radnji…Konačno je stiglo i mojih pet minuta da se turistički razmašem po Njujorku! Par nedelja pred put sam guglala brendove i čitala kritike proizvoda da ne bih preterano lutala, bebo. Tako sam na čas došla spremna, a nisam gubila vreme na ono što može da se kupi u Evropi ili naruči sa nekog od britanskih sajtova.

Cene šminke i kozmetike u Americi su slične evropskim, ali je sam ugođaj daleko prijatniji jer u svakoj prodavnici možete da ostanete zaista ceo dan, ne kupite ništa i niko se ne mrgodi i ne dahće za vratom. Ovo je lepa motivacija da se vratite po još. A uvek može još 🙂

Odeća i obuća koja valja je standardno mnogo skuplja u USA nego sa ove strane oceana pa je tako fokus zaista na frakanju…Da ne dužimo, prvo sam napala štand TATCHA. Ovo je japansko-američko čedo čiji je kreator Victoria Tsai a inspirisala se negom gejši. Da li  iza jake kampanje i bustovanja proizvoda na Instagramu (a to su radile i Kardašijanke i glumice) zaista stoji dobar kvalitet? Moj prvi utisak je bio – DA. Kultni proizvod ovog brenda je The Rice Polish, piling za skidanje šminke od japanskog pirinča. Ipak, moja veoma tanka koža loše reaguje na bilo kakve invazivnije pilinge pa sam ovo preskočila i bacila se na interesantniji deo njihovog programa – Dewy Skin. Dizajn je perfektan a mašnica na vrhu kreme se izvlači i postaje aplikator, how cool is that!

 

This slideshow requires JavaScript.

Pisala sam već da volim sjajnu kožu koja izgleda kao da je poprskana vodom (što često i radim – prskam se vodom u spreju) a Dewy Cream i Dewy Mist rade upravo to – prave seksi “izašla sam iz bazena” look u par koraka. U specijalnom paketu koji sam pazarila sam dobila i odličan prajmer Silk Canvas (najbolji prajmer ikada, mada Džefri Star kaže da je tek za nijansu lošiji od jeftinijeg Elf) i FENOMENALNO ulje za skidanje šminke koje se nanosi na suvu kožu, razmaže i – SKINE SVU ŠMINKU! Zove se Camelia Cleansing Oil. Ovaj brend mnoge američke bjuti novinarke zovu i “fucking Tatcha” jer im je sve dobro i stalno kupuju njihove proizvode. Posle mesec dana korišćenja pridružujem se sekti!

 

 

U sledećem nastavku: Ole Henriksen i njegova banana 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s