Ko je doktor Augustinus Bader?

Kao što sam i ranije pisala često gledam tutorijale Lise Eldridge. Prethodnog meseca gošća joj je bila Viktorija Bekam (o njoj nemam neko mišljenje – niti mi se dopada, niti mi se ne dopada) pa su njih dve jedna drugu šminkale. U jednom momentu Viktorija počinje da hvali kremu i brend za koji do tad nisam čula, u pitanju je Augustinus Bader.

Priča o kremi oko petog minuta ovog klipa

Na Guglu je odmah izašla info da Viki i nemački doktor spremaju kolaboraciju, pa promocija nije slučajna. Tu sam postala blago skeptična ali sam otišla na sajt da saznam ko je on. U procesu online istrage sam saznala i da se gomila poznatih ličnosti lože na njegovu malu paletu proizvoda… U pitanju su dnevna i noćna krema, krema za telo i sad novi proizvod – prajmer koji je osmišljen u saradnji sa Bekam.

Bader je rođen u Nemačkoj 1959. godine a profesionalnu karijeru je posvetio proučavanju regenerativnih svojstava matičnih ćelija, prvenstveno kod problema na koži i opekotina. Šef je katedre za primenu matičnih ćelija na Univerzitetu u Lajpcigu, a gostujući je profesor od Busana do Moskve.

KREMA

Kremu sam naručila na Ebay i to mali sempl/tester od 7 ml. da vidim u čemu je fora. Odmah sam se odlučila da probam The Rich Cream, to je noćna, za koju bjuti poznavaoci kažu da je apsolutno spektakularna.

Kako se savetuje, pre kreme se ne nanosi nikakav serum niti bilo šta od drugih brendova, nego se The Rich Cream stavi na čistu kožu i na predeo oko očiju (Bader ne pravi posebnu kremu za oči jer smatra da je ova sasvim dovoljna). Pri nanošenju je dosta masna, ali upija brzo. Rezultat je koža koja odmah sija kao da ste se probudili, a ne kao da se tek ide u krevet. Ujutru se ne vidi ništa posebno, ne izgledate kao napojeni sa fontane mladosti ali je poenta da proces ponovite barem sedam noći da bi se stiglo do vidljive promene.

Kako sam uočila da se nešto dogodilo? Par drugarica me je pitalo šta sam radila sa licem i da li sam išla na neke tretmane (inače sam od 30. oktobra skoro neprestano u stanu jer sam imala vezano laringitis, pa sinusitis, pa rinitis ). Drugi su videli fotke na IG pa kao “a pa ti si se popravljala kod plastičnog hirurga”, ovde se misli na filere. Naprotiv, mesec dana sam bolesnica bez šminke i frizure a poslednja stvar mi je da mislim na estetske zahvate kad ne mogu da prestanem da kašljem i kijam.

Shvatila sam da je jedina stvar koju sam promenila u rutini Bader i odmah sam naručila još dva sempla dok ne budem u situaciji da kupim veliku kremu. Pokušaću da nađem i tester Baderove dnevne kreme, ali sve u svemu izgleda da je ovo najrevolucionarniji proizvod u braku dermatologije i kozmetike a koji se pojavio još od osnovnog modela Creme De La Mer.

NAPOMENA: Ako čitate moj bjuti žurnal koji vodim oko tri godine, shvatili ste da ne verujem da postoji “magična krema protiv bora” niti kozmetički tretman koji vraća sat. Ni Bader a ni druge ozbiljne kuće ne tvrde da kreme zaustavljaju starenje, već samo popravljaju tonus kože i njenu strukturu. Nazolabijalne bore, “bore mrštilice” i otromboljeni obrazi ili vrat su rezultat facijalne ekspresije, genetike, pušenja, alkohola, neurednog života i pre svega gubitka kolagena. Nema ničega što možete da namažete na sebe da bi se ublažilo tzv. “padanje lica” ili linije-bore koje imamo imeđu očiju. Za to su potrebne invazivnije metode kao botoks ili fileri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s