GelColor – Zanoktica iz tri dela ponovo će biti cela!

Možda zvučim kao neko ko lako prihvati inovaciju…Međutim, iako sam barjaktarka svega što je novo i dobro na planu kozmetike i estetike teško mi je da ne posumnjam da neko nije smislio nešto samo da me “izvaćari”. I zato se pred svaki tretman, kupovinu ili slično danima konsultujem sa Guglom (pretraživačem, ne advokatom:) da se ne bih osećala kao “naivna veverica”.

Privrženost nekom salonu ili osobi koja pruža usluge ulepšavanja skraćuje ovo vreme inspekcije, pa sam tako vrlo brzo pristala da mi moje manikirke isprobaju gel-lak. Kod njih idem već 15 godina i sve što su mi do sad predložile je bilo baš ono što mi treba.

Da se vratimo na momenat mojoj pokojnoj babi koja je preminula posle dva moždana udara. Kad smo je smestili u bolnicu i kad je već bilo jasno da odande neće izaći, ona je zamolila da joj se namažu nokti…Tako je i umrla. Crveni Revlon na rukama i svež mini val. Ne sećam se da sam nju ili svoju moju majku ikad nisam videla bez laka. (Otac ga nije stavljao, valjda je bilo out u Titogradu 🙂  Fun fact: u salon u koji stalno odlazim 20% klijentele su muškarci, a od toga velika većina upravo ljudi iz Crne Gore.

Sve ovo spominjem da bih naglasila očigledno – opterećena sam mani/pedi stvarima i redovno se mažem i sređujem. Ali, kao i mnoge druge žene patim od toga da, kad se unervozim, “drkam zanoktice”. U stanju sam da toliko pocepam zanokticu pa apliciram Hidrociklin, stavljam flastere (one sa Hello Kitty da ne bude boring) itd.

Stigne gel u Salon. Namažu mi gel. Odem kući, nastavim da radim sve što radim (inače imam povremene napade ekcema i od detinjstva nikad ne perem ništa bez rukavica) i sve bude kul. Prođu dve nedelje, meni zanoktice kao zmaj. Zategnute, nijedna da pukne, ni-šta.

Kad je došlo vreme za novi gel pokušam da shvatim zašto se zanoktice ne krzaju kad imam gel, a kad imam lak se mnogo brže raspadnu. Vlasnica Salona mi kaže kako gel na neki način “smrzne” i taj mekački deo oko nokta, pa je to sve pod kontrolom.

Od tada umereno koristim gel jer verujem da lampa i način sušenja donekle oštećuju nokte. Kombinujem obične lakove, gel i “odmaranje ruku i nogu” barem mesec dana u toku godine kad mogu da izdržim bez mazanja. Tad se nokti obnove, regenerišu i spremni su za nove radne pobede.

Nemam iskustva sa kućnim varijantama stavljanja gela, ali kad su brendovi i boje u pitanju najviše volim OPI – Color So Hot It Berns i Jessica – Royal Red.

O lakovima i bojama drugom zgodom – ne postoje svi lakovi u formi gela, pa je idealan lak za nokte onda neka naredna tema.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s