Strobing, konturing i ostale misterije univerzuma

Čuli ste ali ne znate šta je to tačno. Ili niste ni čuli. Ukratko, ovo su pojmovi koji su se u bjuti svetu pojavili davno, a među civilima pre par godina.

Konturing je ono kad stavite tamnu boju ispod jagodica i onda vam lice deluje uže a jagodice više. Takođe, sve ostalo treba da se maže što beljom bojom pa se to sve utapkava da se složi i da bude idealno. Da li željen efekat može da se postigne kod kuće? Moje iskustvo govori da je jako teško ako niste pro. Postoji nekoliko tutorijala za amatere koji su dobri i možda imate lakšu ruku od mene…Kao i uvek, najbolje predloge i savete imaju Lise Eldridge i moj drugi YouTube favorit Wayne Goss. I kod Leandre (Man Repeller) može da se nađe zgodan 1-2-3 za kontur. Od proizvoda za konturing sam probala Lancome – Le Duo Stick i Clinique – Chubby Stick. Na žalost, očigledno da nisam darovita da radim išta “pipavo” (zato sam uvek imala katastrofalne ocene iz OTO-a, gde smo morali da precizno sečemo, lepimo i tutkamo). Na kraju svakog konturinga izgledam  kao Praslin (Piglet) uvaljan u blato i to sve nije za mene.

Strobing/Hajlajting je olimpijska disciplina u kojoj sam daleko bolja. To i nije teško jer je poenta da se svetlucavi produkt aplicira na mesta gde nam inače pada svetlo: ispod obrva, na jagodice, na vrh nosa, iznad gornje usne i na vrh brade. Ne treba biti Mileva Ajnštajn da se ovo ukapira i verujem da svaka devojčica sad zna gde da namaže lajter. Zlu ne trebalo, evo vam tutorijal – vrlo precizno sve objašnjava Desi Perkins.

Hajlajteri se dele na tečne i čvrste ali i na dnevne i večernje. Od pristupačnijih brendova preporučila bih The Balm – Mary Lou Manizer i Benefit – High Beam. Oba možete koristiti i preko dana i uveče, ako malo pojačate dozu (The Balm se prodaje u Lilly a Benefit u Sefori).

Najbolji tečni hajlajter je Kevin Aucoin – The Celestial Skin Liquid Lighting Highlighter. Ovaj proizvod možete koristiti i tako što ćete ga pomešati sa tečni puderom i dobiti tzv. dewy look – to je kao da ste imali seks pa se malo sjajite od sreće:)

U slučaju da vam treba nešto jednostavno a budžet dozvoljava, ne tražite dalje od Toma Forda. Skin Illuminating Powder Duo je vrhunac kozmetičke tehnologije a na raznim aerodromima može da se nađe za mnogo manje novca od naznačene cene (konkretno, Tel Aviv prodaje Toma Forda za upola cene u odnosu na evropske prestonice).

Da li postoji razlika između hajlajtera od 1200 dinara i nekog od 50 eura? U principu sve ovo radi na istom principu ali je poenta u postojanosti i načinu na koji se svetlo prelama na licu. Ako vam ništa od ovoga nije potrebno za neke “javne nastupe” možete sasvim dobro da se sredite sa The Balm. U slučaju da fetišizirate pakovanja i brendove, tu pomoći nema. Znam. Znam.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s