Tri sam noći spojila ili Kako se upriličiti posle šenlučenja?

10948889_542746299195676_1401017747_n

Crvene oči, natečeno lice, raščupana kosa.  Popilo se, pojelo, zaglavilo a ujutru je prezentacija/sastanak ili poslovni put…Došlo je do tzv. spontaniteta u ponašanju koje naše telo i lice može da istrpi samo do ranih dvadesetih, a onda su posledice baš neugodne.

Ima li rešenja za noć bez sna?

Iskreno, nema (o tome više: klik)

Na sreću, postoje pomagala koja celu stvar mogu da učine koliko-toliko podnošljivom.

  1. Hladne kašike – Ostavite dve kašike u frizu tokom noći i onda ih stavite na oči ujutru, krvni sudovi će se skupiti i lice delovati manje podnabulo.
  2. Led u lavor/lavaboOprobani recept Kate Moss koja je paradigma za work hard, play harder. Inicijalno Kejt je foru pokupila od Džoan Kraford o čijoj retro rutini imamo tekst za vas: Napunimo lavabo hladnom vodom i ledom, a onda potapamo lice. Malo podseća na waterboarding, ali posle opijanja nema kajanja 🙂
  3. Kapi za oči – Visine ili Proculin.
  4. Što manje šminke – U ovim vanrednim okolnostima apsolutno izbegavati senke, jača rumenila (ionako ste crvene u licu od alkohola) i karmine. Predlažem tečni puder, maskaru i sjaj za usta u boji (moj favorit Maybelline Baby Lips, boja Cherry Me)
  5. Korektor – Posvetiću jedan tekst korektorima i tome zašto smatram da je YSL Touche Eclat overrated, ali za spas posle “walk of shame” predlažem Estee Lauder Double Wear Waterproof Concealer. To je ubedljivo najbolji korektor na tržištu i vrlo nepravedno zapostavljen od strane ženskih magazina.
  6. Noćne kreme za “grešnice” – Pisala sam već o maskama za spavanje koji nam pomažu da izgledamo sveže i kad smo se realno raspale, ali ovoj listi dodajem i Kiehl Midnight Recovery Concentrate, zatim Soap & Glory Beauty Sleep Accelerator kao i Elizabeth Arden Eight Hour Cream i This Works In Transit Close Up.
  7. Jastuk – U slučaju da vam se lice zgužva i zbrčka tokom noći, treba naći lepu svilu i sašiti jastučnicu. Svila se manje urezuje u facu. Autorka teksta kao svaka prava bjuti-paćenica je otišla i korak dalje, nabavljen je Iluminage – pokrivka za jastuk koja smanjuje i elektrifikaciju kose tzv. frizzing. Nisam mlađa niti lepša od ovog patenta ali je kosa stvarno mirnija.
  8. PrskaLice – Voda u spreju (La Roche-Posay, Avene ili Evian) ili Caudalie Beauty Elixir će pomoći da delujete sveže. Prskati po želji.
  9. Naočare – Ako ništa od navedenog ne upali, tu su uvek tamne naočare. Kad je mogla Suzan Sarandon na crvenom tepihu u Kanu, možete i vi do pre i posle prezentacije.

This slideshow requires JavaScript.

3 thoughts on “Tri sam noći spojila ili Kako se upriličiti posle šenlučenja?

Leave a comment